Het is nu 19 nov 2019, 03:15


Forumregels

(mededelingen over het forum)

Moderators: Moderators, Beheer

 • Auteur
 • Bericht
Offline
Avatar gebruiker

PatrickM

Ere-Lid

 • Berichten: 1111
 • Geregistreerd: 02 dec 2007, 21:59

Forumregels

Bericht13 dec 2007, 22:41

1) Vrijheid van meningsuiting
Een van de belangrijkste elementen van een forum is de vrijheid van meningsuiting. Iedereen moet zijn of haar mening kunnen uiten zonder dat dit negatieve gevolgen heeft. Het spreekt voor zich dat aan deze vrijheid wel grenzen zitten. Schelden, discrimineren en racisme zijn zaken die hier niet welkom zijn. Het is niet toegestaan om individuen of groepen mensen (opzettelijk) te beledigen op basis van geloof, uiterlijk, geslacht, geaardheid, politieke overtuiging, etc.
Hetzelfde geldt voor ziektes, deze dienen niet gebruikt te worden om een ander iets toe te wensen (uitgezonderd beterschap). Dit geldt niet alleen voor de geplaatste berichten, maar ook voor gebruikersnamen en afbeeldingen (avatar, signature, etc.).
Bij het plaatsen van een bericht is het niet de bedoeling om dit vol te zetten met zogenaamde "MSN taal" ("w8 ff" of "mzzl", etc.). Gebruik gewoon de Nederlandse taal!

Het niet respecteren van anderen wordt niet getolereerd. Een ieder die zich hieraan schuldig maakt zal per direct van het forum verwijderd worden inclusief het gebruikersaccount en de betreffende berichten.


2) Privacy
Privacy is een recht dat elk lid op het forum toekomt. Daarom is het niet toegestaan om gegevens van anderen te plaatsen (en dus openbaar te maken) op het forum die gerelateerd zijn aan iemands identiteit. Wat men over zichzelf plaatst is een eigen keuze/verantwoordelijkheid. Met gegevens van anderen dient zorgvuldig omgegaan te worden. Dit betekent dat bij foto's van auto's het kenteken niet leesbaar mag zijn.


3) Inhoud
Iedereen is vrij om zelf te bepalen welke inhoud er geplaatst wordt in een bericht. Hierbij spreekt het voor zich dat deze inhoud conform de algemeen geldende fatsoensnormen is. Daarnaast is het niet toegestaan om het volgende te plaatsen op het forum:
» foto's van verongelukte auto's (daar zijn andere websites voor) met uitzondering van je eigen auto,
» erotische of pornografische foto's (ook daar zijn andere websites voor),
» links naar websites met illegale content (zoals mp3's, software, films, etc.).

Een ieder die berichten plaatst met inhoud die strijdig is met het bovenstaande beschreven regel zal per direct van het forum worden verwijderd inclusief het gebruikersaccount en de betreffende berichten.


4) Afbeeldingen
Om de leesbaarheid voor iedereen zo optimaal mogelijk te houden is bij het plaatsen van afbeeldingen het gebruik van thumbnails verplicht. Dit kan eenvoudig gedaan worden door hiervoor speciale websites te gebruiken zoals Photobucket.com of ImageShack. Bij berichten waarin foto's op ware grootte geplaatst zijn, zullen de foto's worden verwijderd.

Een signature mag bestaan uit één afbeelding (maximale grootte 500x100 pixels) of 4 regels tekst (gebaseerd op
het invulveld in je profiel). Signatures die groter zijn, zullen zonder overleg worden aangepast.


5) Discussies
Het is onvermijdelijk dat er op een forum discussies ontstaan. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, tenzij zo'n discussie openlijk gevoerd wordt op het forum. Dit dient echter buiten het forum om gevoerd te worden, bij voorkeur via de persoonlijke berichten. Zinloze berichten zullen verwijderd worden.


6) Commerciële berichten/reclame
Het is ten strengste verboden berichten te plaatsen met commercieel voordeel als uitgangspunt! Uitzondering kan zijn indien verwezen wordt naar een website op basis van een bericht op het forum. Bij misbruik zal opgetreden worden: in eerste instantie krijgt de gebruiker een waarschuwing en het betreffende bericht zal verwijderd worden. Bij herhaling zal een ieder per direct van het forum verwijderd worden inclusief het gebruikersaccount en de betreffende berichten.

Daarnaast is het plaatsen van reclame voor andere websites (zoals clubs of forums) niet toegestaan. Het Mazda6 Forum is hier niet voor bedoeld. Je gaat ook geen reclame maken voor Mazda bij een andere merkdealer.


7) Verantwoordelijkheid
Hoewel de moderators trachten een en ander in het gareel te houden en alle nieuwe berichten te lezen, is elk lid ten alle tijden verantwoordelijk voor de inhoud van de eigen berichten. De beheerder en/of moderators van Mazda6forum.nl nemen hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid.


8) Moderators
De moderators van het forum zijn aangesteld om de spelregels in stand en de discussies leuk te houden. Eventuele bezwaren tegen een actie van een moderator dienen via de persoonlijke berichten besproken te worden, niet via het forum! Een moderator zal trachten zo objectief mogelijk om te gaan met situaties die onstaan. Bij onenigheid is het forum niet de plaats voor een onderlinge oorlog, zie punt 5. In het uiterste geval kan de beheerder oordelen over het onstane probleem, deze uitkomst is voor iedereen bindend.


9) Slapende accounts
Elk nieuw lid krijgt maximaal 2 maanden de tijd om het account te gaan gebruiken op het forum. Van gebruikers die na deze 2 maanden nog geen bericht hebben geplaatst (de zogenaamde "nul-posters") zullen de accounts zonder verdere aankondiging verwijderd worden.


10) Minimum leeftijd
Hoewel het forum bedoeld is voor alle liefhebbers van de Mazda6, is de minimale leeftijd van de gebruikers vastgesteld op 16 jaar. Een en ander heeft te maken met de bescherming van minderjarigen op internet.


11) Copyright
Het is niet toegestaan om materiaal te plaatsen op het forum waarop copyright door derden rust, tenzij hiervoor door de eigenaar toestemming is gegeven. Het gebruiken van gegevens van het Mazda6forum.nl is, zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder, ten strengste verboden!

Officieel beeldmateriaal, onder andere met de naam en/of logo's van Mazda, is gebruikt na overleg met en vriendelijke toestemming van Mazda-importeur Auto Palace ­de Binckhorst b.v.


12) Nieuwsberichten Sub-forum nieuws
Het nieuws in dit sub-forum is afkomstig van Mazda Motor Nederland. Op deze nieuwsberichten rust het copyright van Mazda Motor Nederland. De tekst en afbeeldingen mogen niet gebruikt worden voor andere doeleinden, met name reproductie, verandering of gebruik in publicaties of op internetsites. Ongeautoriseerd gebruik van deze nieuwsberichten
of ongeautoriseerde verspreiding van informatie uit de nieuwsberichten kan leiden tot schadeclaims door Mazda Motor Europe tegen de gebruiker en kan zelfs een misdrijf zijn.


13) Accepteren van de forumregels
Bij het registreren van een nieuw gebruikersaccount wordt van elk nieuw lid gevraagd om, vóór registratie, de bovenstaande regels door te lezen én te accepteren. Indien een lid deze niet accepteert is het niet mogelijk om te registeren. Bovenstaande regels kunnen, indien de omstandigheden dit vereisen, in de toekomst herzien worden. Bij herziening zal dit kenbaar gemaakt worden op het forum zodat een ieder hiervan kennis kan nemen.

Advertentie

Offline

beheerder

Beheerder

 • Berichten: 4
 • Geregistreerd: 02 dec 2007, 21:56

Bericht19 mei 2008, 07:58

Punt 3 is herzien: zogenaamde ("bloederige") crashfoto's blijven niet toegestaan. Foto's van je eigen auto die (deels) in de kreukels ligt zijn wel toegestaan. Met name om e.e.a. te verduidelijken.
Offline

beheerder

Beheerder

 • Berichten: 4
 • Geregistreerd: 02 dec 2007, 21:56

Bericht25 mei 2008, 08:41

Punt 9 van de regels is herzien: de termijn is teruggebracht naar 2 maanden. Dezelfde termiijn van 2 maanden geldt ook voor advertenties.
Offline

beheerder

Beheerder

 • Berichten: 4
 • Geregistreerd: 02 dec 2007, 21:56

Bericht01 jul 2008, 07:46

Punt 1 is uitgebreid met betrekking tot het taalgebruik op het forum: gewone taal en geen straat- of MSN-taal. De leden variëren in leeftijd van jong tot oud en het moet voor iedereen begrijpelijk blijven.
Offline
Avatar gebruiker

Cavemania

Moderator

 • Berichten: 14455
 • Geregistreerd: 07 jul 2008, 22:00
 • Woonplaats: Zuid-west Drenthe

Bericht14 jun 2011, 20:46

Origineel punt 12 is ongewijzigd punt 13 geworden. Toegevoegd als punt 12 zijn de copyright bepalingen van het sub-forum nieuws.
Volvo V70 D3 Limited Edition Savile Gray MY2012 Afbeelding 23-12-2015 tot heden
Mazda 6 Sportbreak 2.0 CiTD 121pk 2007 Silver Contrail Mica, 150pk, 380nm gechipt 08-04-2011 tot 23-12-2015 Afbeelding
Mazda 6 Sportbreak 2.0 CiTD 120pk 2003 Sparkling Silver Metallic 17-08-2007 tot 04-04-2011

Mazda3 1.6 Touring 2004 Sunlight Silver Mica Afbeelding 11-04-2013 tot 01-03-2017
Volkswagen Polo 1.2 TSI Highline MY2010 Pepper Gray Metallic 01-03-2017 tot heden Afbeelding

Keer terug naar Mededelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten